Sposób przygotowania:
Roladki z cukinią
Cebulę posiekać i zeszklić na oleju , dodać obraną i startą na tarku cukinię poddusić i doprawić do smaku.
Filety umyć , osuszyć i rozkroić tak aby otrzymać większe płaty mięsa , nałożyć farsz , zwinąć i spiąć wykałaczkami.
Roladki natrzeć przyprawami i kłaść na rozgrzany olej skroplić octem i smażyć na rumiano z każdej strony. Gdy mięso obsmażymy z każdej strony wlać 1/2 szkl wody i dusić ok 20 minut.
Filety umyć , osuszyć i rozkroić tak aby otrzymać większe płaty mięsa , nałożyć farsz , zwinąć i spiąć wykałaczkami.
Roladki natrzeć przyprawami i kłaść na rozgrzany olej skroplić octem i smażyć na rumiano z każdej strony. Gdy mięso obsmażymy z każdej strony wlać 1/2 szkl wody i dusić ok 20 minut.