Sposób przygotowania:
Cukinia faszerowana piersią indyka i ryżem
Przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę podsmażamy na oliwie. Gdy warzywa zmiękną dodajemy mięso. Po 10 minutach dokładamy koncentrat pomidorowy i szklankę wody.
Dusimy jeszcze przez ok. 5 minut. Dokładamy ugotowany ryż i natkę pietruszki. Solimy i pieprzymy. Doprawiamy do smaku słodką papryką.
Cukinie przekrawamy wzdłuż, tak żeby powstały 4 porcje. Wydrążamy środki. Miąższ dodajemy do przygotowanej masy. Napełniamy warzywa.
Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok 20 minut.
Dusimy jeszcze przez ok. 5 minut. Dokładamy ugotowany ryż i natkę pietruszki. Solimy i pieprzymy. Doprawiamy do smaku słodką papryką.
Cukinie przekrawamy wzdłuż, tak żeby powstały 4 porcje. Wydrążamy środki. Miąższ dodajemy do przygotowanej masy. Napełniamy warzywa.
Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok 20 minut.