13sonya

13sonya

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Roladki z Dorsza Duszone na Patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Dorsza umyć, osuszyć, posmarować marynatą (oliwę z oliwek wymieszać z przyprawą do ryb).

Roladki z Dorsza Duszone na Patelni

Składniki:

Roladki z Dorsza Duszone na Patelni

 

  • Składniki (ryba dla 2 osób):
  • 2 filety z dorsza
  • olej
  • 4 słupki marchewki
  • 4 słupki imbiru
  • 4 słupki pora
  • ćwiartka cytryny
  • oliwa z oliwek
  • przyprawa do ryb
  • panierka: 1 łyżka stołowa mąki, 1 łyżka stołowa lnu mielonego
  • wykałaczki
  • ryż
  • sałatka: sałata lodowa, pomidor, papryka, sos winegret

 

Sposób przygotowania:

Roladki z Dorsza Duszone na Patelni
Dorsza umyć, osuszyć, posmarować marynatą (oliwę z oliwek wymieszać z przyprawą do ryb). Na obydwu filetach z dorsza kładziemy po 2 słupki: marchewki, imbiru i pora oraz cytrynę. Zwijamy w roladki i zszywamy na końcach wykałaczkami. Gotowe rolady panierujemy i smażymy z każdej strony, a następnie wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C na 15 minut. W między czasie gotujemy ryż i kroimy warzywa na sałatkę. Smacznego.