Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Roladki z fetą w sosie pomidorowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Roladki nie potrzebują wielu składników i przypraw, wszystkiego dopełni keczup. To on będzie solą, pieprzem i głównym smakiem dania.

Roladki z fetą w sosie pomidorowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z fetą w sosie pomidorowym

 

  • 3 filety z kurczaka
  • 0,5 opakowania fety
  • 2 łyżki skórki cytrynowej
  • czerwony pieprz do smaku
  • łyżka oleju
  • 0,5 szklanki keczupu

Sposób przygotowania:

Roladki z fetą w sosie pomidorowym
Czyste filety rozbijamy na cienkie płaty, należy uważać aby nie podziurawić. W kubeczku rozprowadzamy 2 łyżki keczupu, świeżo otartą skórkę z cytryny i taką masą smarujemy jedną stronę mięsa. Fetę tniemy na słupki wielkością pasujące do płatów mięsa. Szczelnie zawijamy roladki i odkładamy do lodówki na 20 min aby odpoczęły. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, układamy roladki łączeniem do dołu i delikatnie obsmażamy z każdej strony. Następnie zalewamy keczupem, dodajemy odrobinę czerwonego pieprzu i dusimy pod przykryciem. I to wszystko, smaki z mięsa ostaną przejęte przez sos pomidorowy który posłuży nam jako dodatek do gotowych roladek.
Roladki z fetą w sosie pomidorowym
Do keczupu dodajemy otartą z cytryny skórkę i mieszamy.
Roladki z fetą w sosie pomidorowym
Każdy płat mięsa smarujemy takim sosem i układamy ser.
Roladki z fetą w sosie pomidorowym
Roladki obsmażamy a następnie dusimy w keczupie.
Roladki z fetą w sosie pomidorowym
Po rozkrojeniu ze środka wydobywa się cytrynowy aromat.