Sposób przygotowania:
Roladki z jajkiem
Jajka ugotuj na twardo. Sznycle lekko rozbij. Na każdym kawałku mięsa połóż po 2 plasterki bekonu. Na środku umieść jajko, ciasno zwiń, zepnij wykałaczką.
Na patelni rozgrzej olej, obsmaż roladki. Oprósz solą i pieprzem. Podlej szklanką wody, duś pod przykryciem ok. 15min.
Kalafior ugotuj, podziel na różyczki, marchewkę i groszek także ugotuj. Odcedź warzywa i podsmaż na maśle. Przypraw do smaku.
Sos z pieczenia przecedź przez sitko, połącz ze śmietanką. Przypraw solą i pieprzem. Roladki włóż do sosu, podgrzej. Podawaj z gorącymi warzywami.
Na patelni rozgrzej olej, obsmaż roladki. Oprósz solą i pieprzem. Podlej szklanką wody, duś pod przykryciem ok. 15min.
Kalafior ugotuj, podziel na różyczki, marchewkę i groszek także ugotuj. Odcedź warzywa i podsmaż na maśle. Przypraw do smaku.
Sos z pieczenia przecedź przez sitko, połącz ze śmietanką. Przypraw solą i pieprzem. Roladki włóż do sosu, podgrzej. Podawaj z gorącymi warzywami.
ulcia21