Weroniczka

Weroniczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Roladki z jajkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wyjątkowo smaczne roladki. Mój sprawdzony przepis

Roladki z jajkiem

Składniki:

Roladki z jajkiem

 

  • 6 jajek
  • 6 cienkich sznycli wieprzowych
  • sól i pieprz
  • 12 plasterków bekonu
  • 2 łyżki oleju
  • 1 duży kalafior
  • 3 łyżki masła
  • po 25 dag. mrożonych małych marchewek i groszku
  • 1 kubeczek śmietany

Sposób przygotowania:

Roladki z jajkiem
Jajka ugotuj na twardo. Sznycle lekko rozbij. Na każdym kawałku mięsa połóż po 2 plasterki bekonu. Na środku umieść jajko, ciasno zwiń, zepnij wykałaczką.
Na patelni rozgrzej olej, obsmaż roladki. Oprósz solą i pieprzem. Podlej szklanką wody, duś pod przykryciem ok. 15min.
Kalafior ugotuj, podziel na różyczki, marchewkę i groszek także ugotuj. Odcedź warzywa i podsmaż na maśle. Przypraw do smaku.
Sos z pieczenia przecedź przez sitko, połącz ze śmietanką. Przypraw solą i pieprzem. Roladki włóż do sosu, podgrzej. Podawaj z gorącymi warzywami.

Tagi:

jajko jajka