Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki z kapustą kiszoną i śliwką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zdradzam sposób na równomiernie usmażoną panierkę. Roladki ze schabu faszerowane kapustą kiszoną i śliwką. Słodki, kwaśny smak sprawia, że kotlety są pyszne.

Roladki z kapustą kiszoną i śliwką

Składniki:

Roladki z kapustą kiszoną i śliwką

 

Sposób przygotowania:

Roladki z kapustą kiszoną i śliwką

ETAP 1:

Roladki z kapustą kiszoną i śliwką

1. Mięso kroimy w dwucentymetrowe plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.

2. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojoną kapustę kiszoną, wcześniej namoczone drobno pokrojone grzyby oraz suszone pokrojone śliwki. Mieszając prużymy około 10 minut.

ETAP 2:

Roladki z kapustą kiszoną i śliwką

3. Farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa i zwijamy w roladki.

ETAP 3:

Roladki z kapustą kiszoną i śliwką

4. Obtaczamy najpierw w bułce tartej, następnie w jajku i ponownie w bułce tartej, dzięki czemu uzyskamy równomierne usmażone mięso.

5. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.

ETAP 4:

6. Roladki gotowe.

7. Smacznego.