Sposób przygotowania:
Roladki z kapustą kiszoną i śliwkąETAP 1:
 
1.	Mięso kroimy w dwucentymetrowe plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
2.	Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojoną kapustę kiszoną, wcześniej namoczone drobno pokrojone grzyby oraz suszone pokrojone śliwki. Mieszając prużymy około 10 minut.
ETAP 2:
 
3. Farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa i zwijamy w roladki.
ETAP 3:
 
4.	Obtaczamy najpierw w bułce tartej, następnie w jajku i ponownie w bułce tartej, dzięki czemu uzyskamy równomierne usmażone mięso.
5.	Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
ETAP 4:
6.	Roladki gotowe.
7.	Smacznego.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
