Sposób przygotowania:
Roladki z kapusty pekińskiej z szynką
Szynkę pokroić w cienkie plasterki. Paprykę przekroić na pół, usunąć jej pestki i pokroić ją w paseczki dowolnej grubości. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, przestudzić i wysypać z torebek. Z kapusty pekińskiej odrywać pojedyncze liście. Z liści ściąć lekko białą część, żeby nie była za gruba. Każdy liść oprószyć solą i pieprzem, na każdy rozsmarować dowolną ilość majonezu. Na majonezie położyć po plasterku szynki i trochę papryki. Dołożyć po trochu ugotowanego ryżu. Zwinąć w ścisłe roladki, zaczynając od zielonej strony liści. Odłożyć na 1-2 godziny (żeby roladki się "uleżały" i nie rozwijały). Następnie kroić je na 2-3 kawałki i układać na półmisku.