Sposób przygotowania:
Roladki z karkówki z grzybami
Oczyszczone grzyby drobno pokroić. Cebulę pokroić w drobną kostkę.
Na patelni rozpuścić masło i zeszklić cebulę.
Następnie dodać grzyby. Lekko posolić i popieprzyć.
Smażyć aż grzyby puszczą soki i dusić do miękkości, odparować cały płyn.
Karkówkę pokroić w grubsze plastry, u mnie wyszło 7.
Następnie każdy plaster mięsa roztłuc tłuczkiem. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem.
Na każdym plastrze rozbitego mięsa ułożyć ok 2 łyżki grzybów. Zwinąć w roladki. Spiąć wykałaczkami lub owinąć sznurkiem.
W garnku lub głębokiej patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki ze wszystkich storn. Im mocniej przysmażymy tym ciemniejszy sosik wyjdzie.
Następnie zalać wodą. Dodać listki laurowe. Dusić do miękkości. Następnie sos zagęścić.
Roladki najlepiej przełożyć na talerz. W niewielkiej ilości wody rozmieszać mąkę i wlać do wywaru w którym dusiły się roladki. Zagotować aby sos zgęstniał. Doprawić do smaku.
Do sosu ponownie włożyć roladki. Gotowe roladki podałam z kluskami i buraczkami.
Na patelni rozpuścić masło i zeszklić cebulę.
Następnie dodać grzyby. Lekko posolić i popieprzyć.
Smażyć aż grzyby puszczą soki i dusić do miękkości, odparować cały płyn.
Karkówkę pokroić w grubsze plastry, u mnie wyszło 7.
Następnie każdy plaster mięsa roztłuc tłuczkiem. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem.
Na każdym plastrze rozbitego mięsa ułożyć ok 2 łyżki grzybów. Zwinąć w roladki. Spiąć wykałaczkami lub owinąć sznurkiem.
W garnku lub głębokiej patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki ze wszystkich storn. Im mocniej przysmażymy tym ciemniejszy sosik wyjdzie.
Następnie zalać wodą. Dodać listki laurowe. Dusić do miękkości. Następnie sos zagęścić.
Roladki najlepiej przełożyć na talerz. W niewielkiej ilości wody rozmieszać mąkę i wlać do wywaru w którym dusiły się roladki. Zagotować aby sos zgęstniał. Doprawić do smaku.
Do sosu ponownie włożyć roladki. Gotowe roladki podałam z kluskami i buraczkami.
skuter5
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki