Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Roladki z kaszanką i kiszonym ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mięso wieprzowe z dodatkiem kaszanki, smażonej cebuli i kiszonego ogórka to strzał w dziesiątkę. Roladki z kaszanką przygotowałam pierwszy raz, ale nie ostatni.

Roladki z kaszanką i kiszonym ogórkiem

Składniki:

Roladki z kaszanką i kiszonym ogórkiem

 

Sposób przygotowania:

Roladki z kaszanką i kiszonym ogórkiem

ETAP 1:

Roladki z kaszanką i kiszonym ogórkiem
Mięso zbić tłuczkiem, przyprawić solą i pieprzem.

Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty, oprószyć kolorowym pieprzem i solą.

ETAP 2:

Roladki z kaszanką i kiszonym ogórkiem
Na przyprawione mięso wyłożyć kaszankę i słupek ogórka.

Kaszankę bez osłonki włożyć do miseczki, rozgnieść widelcem, opcjonalnie doprawić do smaku mielonym angielskim zielem. Następnie wyłożyć na mięso, wyrównać, posypać smażoną cebulą, ułożyć po słupku kiszonego ogórka.

ETAP 3:

Roladki z kaszanką i kiszonym ogórkiem
Mięso ciasno zwinąć i z obu stron spiąć wykałaczkami.

Mięso z dodatkami zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami.

ETAP 4:

Roladki z kaszanką i kiszonym ogórkiem
Roladki otaczać w mące, zanurzać w jajku i bułce tartej.

Panierować w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej.

ETAP 5:

Roladki z kaszanką i kiszonym ogórkiem
Na rozgrzanym oleju rumienić na złoty kolor.

Rumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Przed podaniem z mięsa usunąć wykałaczki.