SUPERPRZEPIS

Roladki z mielonką, jabłkiem i dynią

  • 1
  • Reniz
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 7
Roladki z mielonką, jabłkiem i dynią Więcej zdjęć (7)

Roladki z mięsa wieprzowego z dodatkiem mielonki z szynkowara, jabłka, dyni i kiszonych ogórków są rewelacyjne.

Składniki:

Roladki z mielonką, jabłkiem i dynią

 

Sposób przygotowania:

Roladki z mielonką, jabłkiem i dynią
Dynię i jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i razem z kiszonym ogórkiem zetrzeć na tarce o dużych oczkach, oprószyć pieprzem, wymieszać.

Umyte mięso osuszyć i zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. Posmarować musztardą, ułożyć plastry mielonki. Na nich włożyć porcję nadzienia i zwinąć w roladki.

Zawiązać nitką kuchenną, zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie. Następnie usunąć nici, roladki włożyć do rondla, podlać odrobiną wody, dodać liść laurowy, kilka ziarenek angielskiego ziela i odrobinę sosu sojowego.

Dusić pod przykryciem około 25-30 minut. 
Roladki z mielonką, jabłkiem i dynią
Umyte mięso zbić tłuczkiem, przyprawić, posmarować musztardą.
Roladki z mielonką, jabłkiem i dynią
Na przygotowane mięso ułożyć po plasterku mielonki.
Roladki z mielonką, jabłkiem i dynią
Jabłko, dynię i ogórka kiszonego zetrzeć na tarce.
Roladki z mielonką, jabłkiem i dynią
Porcję nadzienia włożyć na mięso i zwinąć w roladkę.
Roladki z mielonką, jabłkiem i dynią
Zawiązać nitką kuchenną i zrumienić na oliwie.
Roladki z mielonką, jabłkiem i dynią
Usunąć nici, włozyć do rondla, dodać przyprawi i dusić do miękkośći.

Tagi:

dynia