Sposób przygotowania:
Roladki z mielonką, jabłkiem i dynią
Dynię i jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i razem z kiszonym ogórkiem zetrzeć na tarce o dużych oczkach, oprószyć pieprzem, wymieszać.
Umyte mięso osuszyć i zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. Posmarować musztardą, ułożyć plastry mielonki. Na nich włożyć porcję nadzienia i zwinąć w roladki.
Zawiązać nitką kuchenną, zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie. Następnie usunąć nici, roladki włożyć do rondla, podlać odrobiną wody, dodać liść laurowy, kilka ziarenek angielskiego ziela i odrobinę sosu sojowego.
Dusić pod przykryciem około 25-30 minut.
Umyte mięso osuszyć i zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. Posmarować musztardą, ułożyć plastry mielonki. Na nich włożyć porcję nadzienia i zwinąć w roladki.
Zawiązać nitką kuchenną, zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie. Następnie usunąć nici, roladki włożyć do rondla, podlać odrobiną wody, dodać liść laurowy, kilka ziarenek angielskiego ziela i odrobinę sosu sojowego.
Dusić pod przykryciem około 25-30 minut.
Magdalena88