Sposób przygotowania:
Roladki z kolorową papryką
Filety myjemy i osuszamy. Następnie rozbijamy i oprószamy czosnkiem, vegetą i pieprzem z dwóch stron. Oczyszczone papryczki kroimy w słupki. Serek zwijamy w rulaonik.
Na każdy filet dajemy po dwie czerwone i dwie zielone papryczki oraz jeden serek. Zwijamy w roladkę. Każdą roladkę obtaczamy w roztrzepanym jajku a później w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 200 stopni ok 15 minut.
Na każdy filet dajemy po dwie czerwone i dwie zielone papryczki oraz jeden serek. Zwijamy w roladkę. Każdą roladkę obtaczamy w roztrzepanym jajku a później w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 200 stopni ok 15 minut.