Sposób przygotowania:
Roladki z kurczaka
1. Filety przekrawamy na cienkie płaty. Rozbijamy i przyprawiamy pieprzem i solą
2. Pieczarki ścieramy n atarce.
cebule kroimy i smazymy na maśle z dodatkiem oliwy, na złotio. Dodajemy pieczarki i dusimy, az płyn odparuje. Studzimy.
3. Do masy dodajemy posiekana natkę i starty ser, doprawiamy.
4. Na płaty mięsa wykładamy łyżkę farszu, przykrywamy pastrem szynki i zwijamy. Spinamy wykałaczkami lub obwiązujemy nicią.
5. Uładamy na wysmarowanym maśłem naczyniu żaroodpornym, Układamy plastry sera i pieczemy 40 min w temp 180 stopni
2. Pieczarki ścieramy n atarce.
cebule kroimy i smazymy na maśle z dodatkiem oliwy, na złotio. Dodajemy pieczarki i dusimy, az płyn odparuje. Studzimy.
3. Do masy dodajemy posiekana natkę i starty ser, doprawiamy.
4. Na płaty mięsa wykładamy łyżkę farszu, przykrywamy pastrem szynki i zwijamy. Spinamy wykałaczkami lub obwiązujemy nicią.
5. Uładamy na wysmarowanym maśłem naczyniu żaroodpornym, Układamy plastry sera i pieczemy 40 min w temp 180 stopni