Sposób przygotowania:
Roladki z kurczaka z meksykańską nutą
Filety z kurczaka należy mocno rozbić. Posmarować sosem Meksykańskim – cienko, delikatnie. Na tak przygotowanym fileciku układamy plaster sera, ćwiartkę ogórka i pasek papryki. Zwijamy w roladę. Możemy użyć wykałaczek by ładnie nam się rolada trzymała. Z zewnątrz roladki oprószam kolorowym pieprzem i przyprawą do kurczaka.Osobiście uwielbiam ryż na sypko przygotowany na parze- dodaje do niego nieco kurkumy by był słoneczny. Ryż paruję ok. 20 minut a roladki 30 minut. Resztę sosu podgrzewamy i polewamy roladki na talerzu. Przygotowuje surówkę z kapusty pekińskiej, kukurydzy i papryki z lekkim sosem jogurtowym. Jogurt plus nieco soli, cukru, bazylii,pieprzu i octu balsamicznego.