Sposób przygotowania:
Roladki z kurczaka pachnące wędzonką
Pierś opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, przekroić wzdłuż na dwa cienkie kotlety. Delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa (najlepiej stroną bez ząbków), z obu stron posypać solą, pieprzem i oregano. Na kotletach ułożyć po plasterku szynki i sera, zwinąć je w roladkę. Bułkę tartą wymieszać z rozgniecionymi płatkami kukurydzianymi. Jajko roztrzepać widelcem. Roladki panierować najpierw w mące, a następnie w roztrzepanym jajku i w bułce wymieszanej z płatkami kukurydzianymi. Kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć ze wszystkich stron przez kilka minut. Podawać np. z ryżem na sypko i zieloną sałatą z klasycznym winegretem . Zajadać z apetytem :)
edytaha
zewa
Pycha !!!!!!!!!!!!