Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Roladki z kurczaka z brzoskiwiniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Kurczak z owocową nutą słodyczy.

Roladki z kurczaka z brzoskiwiniami

Składniki:

Roladki z kurczaka z brzoskiwiniami

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki z kurczaka z brzoskiwiniami
Piersi umyć, osuszyć, podzielić (z jednej piersi powinny wyjść dwie roladki i rozbić, oprószyć solą, pieprzem i oregano. Na każdą rozbitą pierś ułożyć połówkę brzoskwini i zwinąć. Owinąć nitką lub spiąć wykałaczkami. Mięso obtoczyć w mące i podsmażyć na oleju. Po podsmażeniu, dolać bulion, dodać przyprawy i odparować sos. Podawać z ryżem.