Sposób przygotowania:
Roladki z metką cebulową i ogórkiem
Karkówkę kroimy w plastry. Po czym rozbijamy plastry cienko tłuczkiem. Każdy plaster posypujemy z obu stron przyprawą do wieprzowiny, solą, pieprzem i ostrą papryką. Następnie smarujemy plastry cienko musztardą i rozsmarowujemy metkę cebulową. Na środku układamy kawałek ogórka kiszonego i plaster cebuli. Całość zwijamy w rulon i spinamy wykałaczką lub związujemy nitką. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu pod przykryciem do miękkości. (jeżeli potrzeba podlewamy wodą i obracamy, aby się nie przypaliły)
![Roladki z metką cebulową i ogórkiem Roladki z metką cebulową i ogórkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-z-metka-cebulowa-i-ogorkiem-248799.jpg)
![Roladki z metką cebulową i ogórkiem Roladki z metką cebulową i ogórkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-z-metka-cebulowa-i-ogorkiem-248800.jpg)
![Roladki z metką cebulową i ogórkiem Roladki z metką cebulową i ogórkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-z-metka-cebulowa-i-ogorkiem-248801.jpg)