Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Roladki z ogórkiem i serkiem topionym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Roladki pieczone w piekarniku z dodatkiem ogórka, cebulki i serka topionego.

Roladki z ogórkiem i serkiem topionym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki z ogórkiem i serkiem topionym

 

  • 4 plastry karkówki
  • 4 łyżki musztardy rosyjskiej
  • 20 dkg serka topionego
  • 4 ogórki kwaszone
  • 1 cebula
  • kucharek
  • pieprz czarny mielony
  • 5 dkg smalcu

 

Sposób przygotowania:

Roladki z ogórkiem i serkiem topionym
Umyte mięso rozbić. Oprószyć kucharkiem i pieprzem z obu stron, a potem z jednej strony posmarować musztardą. Cebulkę pokroić w kostkę. Na każdym kawałku mięsa ułożyć część cebulki, ogórka pokrojonego wzdłuż na 4 części i 5 dkg sera topionego. Zwinąć roladki. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, na wierzchu każdej roladki położyć kawałeczek lub dwa smalcu. Resztę smalcu ułożyć po bokach roladek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, piec przez około godzinę. Podawać z ziemniakami i surówką.
Roladki z ogórkiem i serkiem topionym
Na mięsie ułożyć ogórki cebulkę i serek topiony.
Roladki z ogórkiem i serkiem topionym
Zwinąć roladki i przełożyć je do naczynia żaroodpornego.
Roladki z ogórkiem i serkiem topionym
Piec przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Tagi:

ogórki