Sposób przygotowania:
Roladki z ogórkiem i szynką
Pokrojone na plastry mięso rozbijamy dość mocno tłuczkiem. Oprószamy solą , pieprzem i smarujemy musztardą. Kładziemy po plastrze szynki i połowę ogórka(jeśli są małe może być cały ogórek). Zwijamy roladki i obwiązujemy nicią.
Roladki obsmażamy na patelni i przekładamy do garnka albo rondla. Podlewamy bulionem albo wodą . Dodajemy przekrojone i podsmażone ząbki czosnku, liść laurowy i ziele angielskie.
Dusimy do miękkości i odparowania płynu ok 60 min (moje nie były duże to starczyło 50 min).
Roladki obsmażamy na patelni i przekładamy do garnka albo rondla. Podlewamy bulionem albo wodą . Dodajemy przekrojone i podsmażone ząbki czosnku, liść laurowy i ziele angielskie.
Dusimy do miękkości i odparowania płynu ok 60 min (moje nie były duże to starczyło 50 min).
SylaUla