madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Roladki zawijane z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Dość często goszczą na naszym stole. Czasami zamiast wołowiny, którą trudno u nas dostać albo jest w kosmicznej cenie używam schabu lub łopatki. Dziś, aby nie nudziły się ciągle w tej samej postaci, powstały ze schabu z boczkiem i musztardą.

Roladki zawijane z boczkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki zawijane z boczkiem

 

  • 12 plastrów schabu
  • 12 plastrów boczku
  • pieprz do smaku
  • 6 łyżeczek musztardy rosyjskiej
  • tłuszcz do smażenia
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • woda

Sposób przygotowania:

Roladki zawijane z boczkiem
Plastry schabu cienko rozbijamy, a następnie smarujemy musztardą oraz doprawiamy do smaku pieprzem. Na tak przygotowanym mięsie układamy po plasterku boczku.

Zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami.

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i obsmażamy roladki z każdej strony na brązowy kolor.

Następnie dolewamy wodę i dusimy na wolnym ogniu do momentu, aż będą miękkie.

Powstały sos zagęszczamy zawiesiną z wody i mąki.
Roladki zawijane z boczkiem
Cienko rozbite plastry schabu smarujemy musztardą
Roladki zawijane z boczkiem
Na mięsie układamy plastry boczku i zwijamy roladki
Roladki zawijane z boczkiem
Zwinięte roladki obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu

Tagi:

schab