WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1764]

Panierowane roladki schabowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Roladki schabowe z serem żółtym, ogórkiem kiszonym i kabanosem wieprzowym, panierowane i smażone. Pyszne danie obiadowe.

Panierowane roladki schabowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Panierowane roladki schabowe

 

Sposób przygotowania:

Panierowane roladki schabowe

ETAP 1:

Plastry schabu umyć i osuszyć. Następnie rozbić na cienkie kotlety. Mięso doprawić solą i pieprzem czarnym i ziołowym. Na każdym kotlecie ułożyć plaster żółtego sera. Na serze ułożyć po kawałku ogórka kiszonego i kawałku kabanosa. Zwinąć roladki. Jajko wybić do miseczki i roztrzepać widelcem. Bułkę wysypać na talerz.

Roladki panierować w jajku a potem w bułce i wkładać na rozgrzany olej. Roladki smażyć ze wszystkich stron. Można smażyć pod przykryciem żeby lepiej się usmażyły w środku.

Usmażone wykładać na ręcznik papierowy żeby odsączyć je z tłuszczu. Podawać z ziemniakami i surówką.

Panierowane roladki schabowe
Panierowane roladki po usmażeniu wyłożone na ręcznik papierowy
Panierowane roladki schabowe
Roladki opanierowane i włożone na gorący olej
Panierowane roladki schabowe
Roladki schabowe po zwinięciu przed opanierowaniem
Panierowane roladki schabowe
Schabowe z nałożonym nadzieniem przed zwinięciem