Sposób przygotowania:
Roladki z ogórkiem w sosie grzybowym
Plastry schabu rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Posmarować je musztardą. Ogórka przekroić wzdłuż na 4 części. Jedną cebulę pokroić w grube piórka. Na każdym kawałku mięsa położyć po trochu cebuli i ćwiartce ogórka. Zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami. Roladki kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać przyprawą do mięs. Roladki z każdej strony zrumienić. Drugą cebulę pokroić w kostkę, dodać do mięsa, zeszklić. Grzyby oczyścić, dowolnie pokroić, dodać do mięsa, usmażyć (ja użyłam mrożonych opieniek). Do mięsa z grzybami wlać 2 szklanki wody, dodać kostkę grzybową. Dusić ok. 15 minut. Śmietanę rozmieszać z mąką i pół szklanki zimnej wody. Zagęścić nią sos. Sos doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.