Sposób przygotowania:
Zawijańce wołowe w sosie grzybowym
Mięso pokroić w plastry (ok. 8 szt.) i rozbić tłuczkiem na cienkie plastry, obsypać solą, grubo mielonym pieprzem z obu stron i odstawić. Pomidory wyjąć z oleju, ogórki pokroić wzdłuż na ćwiartki. Boczek również pokroić w paski podobnej wielkości jak ogórki a cebulę w półplasterki. Na plastry wołowiny nałożyć łyżeczkę musztardy i rozsmarować. Następnie na środku ułożyć po kawałku suszonego pomidora, boczku, ogórka i cebuli. Mięso zwinąć w rulon i obwiązać białą nitką, aby podczas smażenia nie rozwinęły się. W rondelku podgrzać oliwę z łyżką masła i obsmażyć roladki ze wszystkich stron. Wyjąć je z rondla na talerz, a na pozostałym tłuszczu zeszklić cebulę z czosnkiem, dodać grzybki, wszystko podsmażyć przez chwilę. Mięso włożyć do rondla z grzybami, następnie zalać bulionem, dodać kilka kropel sosu sojowego, estragon, jałowiec i kromkę chleba. Zamieszać i przykryć pokrywką. dusić na wolnym ogniu 15 minut. W między czasie zrobić zasmażkę z 1 łyżki masła i 1 łyżki mąki. (Rozpuścić w garnuszku masło, dosypać mąkę i smażyć aż się mąka lekko zrumieni). Po 15 min. dodać zasmażkę do sosu, dobrze wymieszać i pogotować jeszcze 5 minut. Wyjąć zawijańce, zdjąć z nich nici. Wyłożyć na talerz,polać sosem, podawać np. z pszenicą i surówką.