aninka

aninka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 194]

Roladki z papryką i serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne roladki z niespodzianką

Roladki z papryką i serem

Składniki:

Roladki z papryką i serem

 

  • 1 kg szynki wieprzowej
  • 1 papryka
  • 1 cebula
  • 15 dkg żółtego sera w kawałku
  • sól, pieprz
  • 1/2 łyżki kucharku
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżki kwaśniej śmietany 18%
  • 1 łyżka mąki
  • mielona papryka

Sposób przygotowania:

Roladki z papryką i serem
Paprykę obrać z gniazd nasiennych, umyć. Cebulę obrać. Szynkę (najlepiej kulę mięsa) pokroić w grubsze plastry. Rozbić tłuczkiem na bardzo cienko. Oprószyć rozbite mięso solą oraz pieprzem. Na jednym z końców mięsa ułożyć kawałek papryki, sera oraz cebuli. Zwinąć mięso w rulonik i zawiązać grubą nicią lub dratwą. Przygotowane roladki podsmażyć lekko na oleju. Przełożyć do garnka i zalać wodą, tak by się zanurzyły. Dodać kucharek oraz oprószyć papryką mieloną. Dusić roladki pod przykryciem, aż do miękkości. W kubeczku wymieszać śmietanę z mąką. Wlać do tego odrobinę wody spod mięsa i wymieszać. Miksturę rozprować na roladkach. Doprawić do smaku i chwilkę poddusić. Z gotowych roladek usunąć nici. Podawać z ziemniakami.