Sposób przygotowania:
Roladki z papryką i serem
Paprykę obrać z gniazd nasiennych, umyć. Cebulę obrać. Szynkę (najlepiej kulę mięsa) pokroić w grubsze plastry. Rozbić tłuczkiem na bardzo cienko. Oprószyć rozbite mięso solą oraz pieprzem. Na jednym z końców mięsa ułożyć kawałek papryki, sera oraz cebuli. Zwinąć mięso w rulonik i zawiązać grubą nicią lub dratwą. Przygotowane roladki podsmażyć lekko na oleju. Przełożyć do garnka i zalać wodą, tak by się zanurzyły. Dodać kucharek oraz oprószyć papryką mieloną. Dusić roladki pod przykryciem, aż do miękkości. W kubeczku wymieszać śmietanę z mąką. Wlać do tego odrobinę wody spod mięsa i wymieszać. Miksturę rozprować na roladkach. Doprawić do smaku i chwilkę poddusić. Z gotowych roladek usunąć nici. Podawać z ziemniakami.