Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3214]

Roladki z pieczarkami i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Roladki z mięsa wieprzowego z dodatkiem boczku, papryki i marynowanych pieczarek są oryginalne i bardzo smaczne.

Roladki z pieczarkami i papryką Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Roladki z pieczarkami i papryką

 

Sposób przygotowania:

Roladki z pieczarkami i papryką
Mięso mielone wymieszać z posiekanym szczypiorkiem i startą na tarce marchewką, doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym.

Umyte kotlety osuszyć i zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. Posmarować musztardą i mielonym mięsem, ułożyć po 1- 2 plasterki parzonego boczku, pokrojone pieczarki, kolorową paprykę i posiekany szczypiorek. Zwinąć w roladki, zawiązać nitką kuchenną, obtoczyć w mące i zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie.

Podlać odrobiną wody, dodać liść laurowy, odrobinę sosu sojowego i pieprzu, dusić pod przykryciem około pół godziny. Przed podaniem usunąć nici.
Roladki z pieczarkami i papryką
Umyte i osuszone mięso zbić tłuczkiem, natrzeć przyprawami, posmarować musztadą.
Roladki z pieczarkami i papryką
Włożyć mielone mięso z marchewką i szczypiorkiem.
Roladki z pieczarkami i papryką
Przykryć plasterkami boczku, wyłożyć paprykę i pieczarki.
Roladki z pieczarkami i papryką
Mięso zwinąć w roladki, zawiązać nitką kuchenną.
Roladki z pieczarkami i papryką
Obtoczyć w mące i zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie.

Tagi:

papryka