Sposób przygotowania:
Roladki z pieczarkami i papryką
Mięso mielone wymieszać z posiekanym szczypiorkiem i startą na tarce marchewką, doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym.
Umyte kotlety osuszyć i zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. Posmarować musztardą i mielonym mięsem, ułożyć po 1- 2 plasterki parzonego boczku, pokrojone pieczarki, kolorową paprykę i posiekany szczypiorek. Zwinąć w roladki, zawiązać nitką kuchenną, obtoczyć w mące i zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie.
Podlać odrobiną wody, dodać liść laurowy, odrobinę sosu sojowego i pieprzu, dusić pod przykryciem około pół godziny. Przed podaniem usunąć nici.
Umyte kotlety osuszyć i zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. Posmarować musztardą i mielonym mięsem, ułożyć po 1- 2 plasterki parzonego boczku, pokrojone pieczarki, kolorową paprykę i posiekany szczypiorek. Zwinąć w roladki, zawiązać nitką kuchenną, obtoczyć w mące i zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie.
Podlać odrobiną wody, dodać liść laurowy, odrobinę sosu sojowego i pieprzu, dusić pod przykryciem około pół godziny. Przed podaniem usunąć nici.