reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Roladki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Uwielbiamy wszystkie roladki z prostego powodu, wystarczy zmienić nadzienie i wychodzą zupełnie inne smaki.

Roladki z pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Roladki z pieczarkami

 

  • 6 plastrów schabu

 

 

  • sól i pieprz do smaku

 

  • olej do podsmażenia ( 2-3 łyżki )

 

 

  • 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki

 

  • Sos pieczarkowy

 

 

  • cebula

 

 

  • olej do obsmażenia

 

  • 1 l bulionu lub wywary z warzyw

 

 

 

  • 2 łyżki natki pietruszki

 

  • majonez

 

  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Roladki z pieczarkami
Pieczarki ( osobno, ale identycznie robię na sos) obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki do warzyw, przekładamy do rondla z rozgrzanym olejem i podsmażamy do odparowania wody. Studzimy.Farsz: Do wystudzonych pieczarek dodajemy bułkę tartą- ale tylko tyle, że pochłonęła resztki oleju czy wody, a farsz był łatwy do smarowania. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy natkę i dokładnie mieszamy. Plastry schabu rozbijamy dość cienko, najlepiej przez folię. Każdy kawałek smarujemy majonezem i rozkładamy pieczarki. Roladki zwijamy tak jak krokiety , spinamy i krótko obsmażamy na gorącym oleju. Na tym samym oleju szklimy cebulkę pokrojoną w drobna kostkę Przekładamy do rondelka dodajemy pieczarki i cebulę, podlewamy bulionem i dusimy 15-20 minut. Roladki wyciągamy, usuwamy spinki, a pieczarki miksujemy ( nie jest to konieczne) Śmietanę mieszamy dokładnie z mąką i wlewamy do sosu. Po zagotowaniu doprawiamy do smaku i posypujemy natką pietruszki Smacznego!!
Roladki z pieczarkami
schab rozbijamy, smarujemy majonezem i pieczarkami
Roladki z pieczarkami
Mięso dusimy w wywazre z dodatkiem pieczarek i cebuli

Tagi:

sosy tarta schab