Sposób przygotowania:
Roladki z pieczarkami
Pieczarki ( osobno, ale identycznie robię na sos) obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki do warzyw, przekładamy do rondla z rozgrzanym olejem i podsmażamy do odparowania wody. Studzimy.Farsz: Do wystudzonych pieczarek dodajemy bułkę tartą- ale tylko tyle, że pochłonęła resztki oleju czy wody, a farsz był łatwy do smarowania. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy natkę i dokładnie mieszamy. Plastry schabu rozbijamy dość cienko, najlepiej przez folię. Każdy kawałek smarujemy majonezem i rozkładamy pieczarki. Roladki zwijamy tak jak krokiety , spinamy i krótko obsmażamy na gorącym oleju. Na tym samym oleju szklimy cebulkę pokrojoną w drobna kostkę Przekładamy do rondelka dodajemy pieczarki i cebulę, podlewamy bulionem i dusimy 15-20 minut. Roladki wyciągamy, usuwamy spinki, a pieczarki miksujemy ( nie jest to konieczne) Śmietanę mieszamy dokładnie z mąką i wlewamy do sosu. Po zagotowaniu doprawiamy do smaku i posypujemy natką pietruszki Smacznego!!