wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Roladki z pieczonej cielęcin

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Roladki są idealne zarówno na lekką przystawkę, jak i kolację.

Roladki z pieczonej cielęcin

Składniki:

Roladki z pieczonej cielęcin

 

Sposób przygotowania:

Roladki z pieczonej cielęcin
Dymki oczyścić, wrzucić na kilka minut do wrzącej, osolonej wody. Szczypior odciąć, białe części posiekać. Fasolkę oczyścić, gotować 10 minut w osolonej wodzie, odcedzić. Ogórek obrać, cukinie umyć. Warzywa pokroić w kostkę. Mięte opłukać, 3 listki posiekać. Majonez wymieszać z jogurtem i posiekaną miętą. Sos przyprawić do smaku. Wszystkie warzywa polać sosem. Wymieszać. Plastry cielęciny posmarować pastą warzywną. Delikatnie zrolować i obwiązać szczypiorkiem. Udekorować listkami mięty.