iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Roladki z sercem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

U mnie marchewka była pocięta w serca dla efektu, ale zwykłe słupki też tutaj mogą być dane choć już nie ten efekt.

Roladki z sercem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki z sercem

 

  • 5 kotletów ze schabu
  • 2 duże marchewki
  • zielona pietruszka
  • 1 cebula
  • 1 szklanka bulionu u mnie drobiowy
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz młotkowany z kolendrą
  • sól morska z ziołami

 

Sposób przygotowania:

Roladki z sercem
Kotlety takie około 1,5 cm grubości umyć i osuszyć, następnie rozbić tłuczkiem jak do klasycznych schabowych. Marchew obrać i pokroić w grube plastry w których za pomocą wykrawaczki wyciąć serca. Rozbite mięso posypać solą morską i pieprzem na środku ułożyć kilka marchewkowych serc tworząc z nich jeden ciąg, obok marchewki ułożyć po gałązce zielonej pietruszki, mięso założyć tak, aby nadzienie nie wypadło i zwinąć ciasno w roladkę, następnie obwiązać je nicią. Przygotowane roladki ułożyć w płaskim naczyniu, zalać bulionem, dołożyć marchew która została nam z wycinania serc, cebulę pokrojoną w ćwiartki i ząbki czosnku, przykryć i dusić na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut.
Roladki z sercem
Mieso rozbić a marchewki pociąć w serca.
Roladki z sercem
Na kotletach ułożyć marchewki i zieloną pietruszkę
Roladki z sercem
Przygotowe kotlety zwinąć w roladki i udusić.

Tagi:

zioła schab