Sposób przygotowania:
Roladki z sercem
Kotlety takie około 1,5 cm grubości umyć i osuszyć, następnie rozbić tłuczkiem jak do klasycznych schabowych. Marchew obrać i pokroić w grube plastry w których za pomocą wykrawaczki wyciąć serca. Rozbite mięso posypać solą morską i pieprzem na środku ułożyć kilka marchewkowych serc tworząc z nich jeden ciąg, obok marchewki ułożyć po gałązce zielonej pietruszki, mięso założyć tak, aby nadzienie nie wypadło i zwinąć ciasno w roladkę, następnie obwiązać je nicią. Przygotowane roladki ułożyć w płaskim naczyniu, zalać bulionem, dołożyć marchew która została nam z wycinania serc, cebulę pokrojoną w ćwiartki i ząbki czosnku, przykryć i dusić na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut.
![Roladki z sercem Roladki z sercem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-z-sercem-257206.jpg)
![Roladki z sercem Roladki z sercem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-z-sercem-257207.jpg)
![Roladki z sercem Roladki z sercem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-z-sercem-257208.jpg)