Sposób przygotowania:
Roladki ze schabu środkowego
Mięso opłukałam, osuszyłam ręcznikiem papierowym. Kotlety delikatnie, żeby nie narobić dziur, rozbiłam tłuczkiem na bardzo cienkie plastry. Z obu stron oprószyłam solą i pieprzem. Z jednej strony obsypałam oregano. Kawałki cukinii i marchewki (długości takiej jak szerokość kotleta) pokroiłam na bardzo cieniusieńkie paseczki, ułożyłam w poprzek plastrów mięsa. Na to położyłam gałązki świeżego koperku, a na niego plastry żółtego sera. Roladki bardzo ścisło zwinęłam od węższej strony i zawinęłam w dość duże kawałki folii śniadaniowej. Końcówki folii dokładnie zawiązałam. Roladki wrzuciłam na wrzątek i gotowałam na wolnym ogniu przez około 40 minut. Po wyjęciu z wody zdjęłam folię. Roladki podałam z ziemniakami z wody i mizerią. Roladki przygotowałam sobie dzień wcześniej i z powodzeniem surowe przeleżały kilkanaście godzin w lodówce.
zewa
edytaha
A dziękuję :) Zrobiłam je dzięki Twoim przepisom :)))
evita0007