Sposób przygotowania:
Roladki ze schabu z szparagami i serem
Schab podzielic na platy, o grubosci ok 1-1,5 cm, rozbic najscieniej jak to mozliwe. Przyprawiamy sola i pieprzem z obu stron, jedna dodatkowo posypujemy dokladnie slodka papryka. Na stronie z papryka, na jednym z chudszych koncow, ukladamy kawalek masla, kawalek sera zoltego i 2 przekrojone wszerz na pol, szparagi, Bardzo ciasno zawijamy mieso w roladki, (mozna dla wszystkiego, spiac je wykalaczka), obtaczamy je w mace i kladziemy do rondelka, na mocno rozgrzana oliwe. Cebule obieramy i kroimy w piorka o grubosci ok 0,5cm. Przewracamy lekko podrumienione roladki na druga strone i obok nich, wrzucamy pokrojona cebule, ktora lekko opruszamy cukrem. Czesto mieszamy, a gdy sie lekko zeszkli, zalewamy wszystko szklanka goracej wody i winem, przyprawiamy vegeta, pieprzem, sosem sojowym i papryka, zagotowujemy i dusimy przez ok 30-35 minut na srednim ogniu. Wyjmujemy roladki, a sos zageszczamy maka i w razie koniecznosci doprawiamy. Sos jest bardzo smaczny, aromatyczny i wyrazny w smaku. Znakomicie smakuje z makaronem!
bruno
Jojo
Wtedy nazwa dania brzmiala by "roladki ze szpinakiem ". Ja osobiscie bardzo lubie szparagi i przepis mi sie podoba .
jovi
kinga
bernika
Lilly
Sarenka
Mam dokladnie tak same, ale to fajne, prawda?:)