Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z sosem
Plastry schabu cienko rozbić tłuczkiem. Każdy plaster oprószyć solą i pieprzem, ułożyć na nich plasterki boczku, pokrojony na kawałki ser i pokrojoną na kawałki czerwoną cebulę. Zwinąć ścisłe roladki, zabezpieczyć je wykałaczkami. Na patelni rozgrzać olej, ułożyć na nim roladki i posypać je przyprawą do wieprzowiny. Roladki usmażyć na rumiano z każdej strony. Białą cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Wrzucić je na patelnię po smażeniu mięsa i usmażyć. Cukinię obrać i pokroić w kostkę (małą z pestkami, większą bez pestek). Dodać ją razem z przyprawami do cebuli. Wymieszać i smażyć razem tak długo, aż cukinia zmięknie. Do cukinii dodać pomidory razem z zalewą. Wymieszać i smażyć dalej razem. Jak sos wyraźnie zgęstnieje, jest już gotowy. Roladki podawać razem z sosem z dodatkiem np. ugotowanego ryżu.