Sposób przygotowania:
Roladki z serem i szynką
Filety z piersi z kurczaka dokładnie oczyścić i przemyć wodą, a następnie należy rozbić je. Oczyszczone i rozbite filety nasmarować pieprzem, solą oraz vegetą z jednej i drugiej strony, a następnie odłożyć je na pół godziny, aby przesiąkły przyprawami. Boczek dobrze oczyścić, odkroić skórkę, a następnie pokroić na podłużne paseczki. Na każdy z filetów dajemy plasterek szynki, potem sera, a na sam środek położyć boczek. Filety zwinąć dokładnie jak roladę. Każda z roladek obtaczamy w jednym rozbitym jajku, a w następnej kolejności w bułce tartej. Filety podsmażyć na rozgrzanym oleju, na patelni z jednej i drugiej strony. PO usmażeniu filety pokroić na mnijesze części, żeby powstały małe roladki ( tak jak na zdjęciu). Na sam koniec roladki można posypać dla ozdoby startym serem.