Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2715]

Wegetariańskie leczo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Leczo z warzyw jest pyszne, zdrowe i bardzo łatwe do przygotowania. Idealna potrawa dla jaroszy i nie tylko.

Wegetariańskie leczo

Składniki:

Wegetariańskie leczo

 

Sposób przygotowania:

Wegetariańskie leczo

ETAP 1:

Wegetariańskie leczo
Pokrojoną paprykę i cebulę podsmażyć na oleju.

Cebulę, papryczkę chili i czosnek drobno posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju. Paprykę oczyścić z nasion, pokroić w słupki, dodać do cebuli, podsmażyć.

ETAP 2:

Wegetariańskie leczo
Pokrojone cukinie połaczyć z cebulą i papryką.

Cukinie razem ze skórką pokroić, wsypać do podsmażonej cebuli z papryką.

ETAP 3:

Wegetariańskie leczo
Wszystkie warzywa razem połaczyć i ugotować.

Pomidory włożyć do wrzącej wody, osączyć, obrać ze skórki, pokroić.
Dodać do warzyw, wlać odrobinę wody i gotować do miękkości.

ETAP 4:

Wegetariańskie leczo
Dodać ketchup, przyprawy, zagotować i podawać.

Fasolkę pokroić na kawałki, ugotować w osolonej wodzie, osączyć. Połączyć z warzywami, dodać ketchup, wymieszać, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.