Sposób przygotowania:
Sezamowe skrzydełkaETAP 1:
Skrzydełka myjemy i kroimy na dwie części, odkrawamy tzw. lotki ze skrzydełek, następnie każde solimy. Mąkę mieszamy z kurkumą, obtaczamy skrzydełka w panierce.
Rozgrzewamy w brytfannie olej,gdy temperatura będzie bardzo wysoka to wrzucamy skrzydełka i smażymy obracając na złoto. Podgrzewamy dużą patelnię, wrzucamy masło i roztapiamy powoli, wrzucamy posiekaną cebulę, szklimy. Dodajemy sezam, keczup, sos sojowy, sos ostrygowy, miód, sproszkowany imbir i przeciśnięty czosnek.
Gdy masa będzie klarowna to wrzucamy skrzydełka. Dokładnie je obtaczamy w sosie i dusimy 2 minuty. Przykrywamy i zostawiamy na 5 minut aby skrzydełka wchłonęły smaki. Podajemy z dekoracją z sezamu i szczypiorku.