halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Roladki z szynki .

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo dobra zakaska na spotkanie z przyjaciolmi.

Roladki z szynki .

Składniki:

Roladki z szynki .

 

  • 30 dag szynki konserwowej w plasterkach
  • serek homogenizowany naturalny
  • 150 ml majonezu
  • 4 korniszony
  • 1 lyzka zelatyny
  • 1 lyzka posiekanego koperku
  • 1 jajko gotowane
  • 4 marynowane grzybki
  • sol , pieprz

 

Sposób przygotowania:

Roladki z szynki .
Zelatyne mieszamy z 4 lyzkami wody , gdy napecznieje , rozpuszcamy podgrzewajac. Jajko , grzybki i korniszony drobniutko siekamy . Majonez mieszamy z serkiem . Dokladamy wszystkie skladniki i mieszamy razem , przyprawiamy sola i pieprzem, dodajemy zelatyne i mieszamy . Kazdy plasterek szynki smarujemy zrobiona masa i zwijamy w ruloniki . Schladzamy w lodowce 2 godziny .