Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Roladki z szynki z pastą jajeczną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

To taki pomysł na wykorzystanie resztek rosołu .

Roladki z szynki z pastą jajeczną

Składniki:

Roladki z szynki z pastą jajeczną

 

  • 3 duże plastry szynki konserwowej
  • 3 jajka
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu mielonego
  • 1 łyżeczka majonezu
  • ½ litra rosołu drobiowego ( lub wołowego )
  • groszek konserwowy
  • marynowane warzywa ( niekoniecznie )
  • 4 łyżeczki żelatyny

 

Sposób przygotowania:

Roladki z szynki z pastą jajeczną
Ugotować jajka na twardo , obrać , rozetrzeć na miazgę z majonezem . Doprawić solą .Posmarować plastry szynki pastą jajeczną .Zwinąć ruloniki . Każdy przekroić ostrym nożem na 3 części . Ułożyć w pojemniczku. Obłożyć groszkiem i warzywami . Namoczyć żelatynę w kilku łyżkach zimnej wody i rozpuścić ją we wrzącym rosole . Doprawić rosół pieprzem .Lekko ostudzić i takim zalać delikatnie ruloniki szynki. Wstawić do lodówki do zastygnięcia .Podawać z octem , cytryną , chrzanem – jak kto lubi .