Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Roladki z warzywami i białą kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Roladki z mięsa wieprzowego nadziewane warzywami i białą kiełbasą są oryginalne i bardzo smaczne. Polecam.

Roladki z warzywami i białą kiełbasą Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Roladki z warzywami i białą kiełbasą

 

Sposób przygotowania:

Roladki z warzywami i białą kiełbasą
Białą kiełbasę wyjąć z osłonki, rozgnieść widelcem.

Paprykę bez nasion i kiszone ogórki pokroić w kostkę. Cebulę posiekać a pieczarki pokroić w plasterki.

Umyte mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Następnie wyłożyć warstwę kiełbasy, ułożyć paprykę, pieczarki, cebulę i ogórki.

Zwinąć roladki i zawiązać nitką kuchenną lub spiąć wykałaczkami.

Na rozgrzanej oliwie zrumienić ze wszystkich stron. Usunąć nici, podlać odrobiną wody, dodać liść laurowy i dusić do miękkości ( wywar z mięsa można zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką i przygotować sos).
Roladki z warzywami i białą kiełbasą
Przygotowane mięso oprószyć przyprawami i natrzeć czosnkiem.
Roladki z warzywami i białą kiełbasą
Posmarować warstwą rozdrobnionej kiełbasy.
Roladki z warzywami i białą kiełbasą
Wyłozyć warstwę przygotowanych warzyw z pieczarkami.
Roladki z warzywami i białą kiełbasą
Mięso z nadzieniem dokładnie zwinąć i zawinąć nitką.
Roladki z warzywami i białą kiełbasą
Obsmażyć na rozgrzanym oleju.
Roladki z warzywami i białą kiełbasą
Podlać wodą i dusić do miękkości.

Tagi:

dania roladki