beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Roladki z wątrobianym farszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo smaczne roladki można podawać jako dodatek do obiadu i nie tylko.

Roladki z wątrobianym farszem

Składniki:

Roladki z wątrobianym farszem

 

  • 1pierś kurczaka
  • 2- 3 kurze wątróbki
  • ½ bułki
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 1 małe jajko
  • mleko do namoczenia bułki
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • bulion

 

Sposób przygotowania:

Roladki z wątrobianym farszem
Mięso umyć. Obie połówki piersi przekroić na połowy. Lekko rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Natkę umyć drobno pokroić. Wątróbki umyć drobniutko posiekać. Bułkę, wątróbkę i pietruszkę połączyć i dobrze wyrobić. Doprawić solą i pieprzem. Na płaty mięsa nakładać przygotowany farsz i zwijać Roladki. Obwiązać nitką albo spiąć wykałaczka. Na patelni rozgrzać trochę oleju, obsmażyć Roladki. Podlać bulionem i dusić do miękkości. Bulion może być z kostki.