Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Roladki z żółtym serem i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszne roladki z żółtym serem, papryką oraz cebulą, idealna propozycja na obiad dla całej rodziny. Polecam!

Roladki z żółtym serem i papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z żółtym serem i papryką

 

  • 50 dag karkówki bez kości
  • 1 mała papryka czerwona
  • 1/2 cebuli
  • 10 dag sera żółtego
  • sól
  • pieprz
  • mielona słodka papryka
  • 1/2 łyżki kucharku
  • oliwa

 

Sposób przygotowania:

Roladki z żółtym serem i papryką
Mięso myjemy i osuszamy. Następnie kroimy na grubsze plastry. Każdy płat mięsa dokładnie rozbijamy tłuczkiem. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych. Cebulę obieramy. Na rozbite mięso nakładamy po kawałku sera, papryki oraz cebuli. Oprószamy solą i pieprzem. Mięso zwijamy w roladki. Spinamy wykałaczkami. Przygotowane roladki układamy w garnku. Obsmażamy na odrobinie oliwy. Wlewamy wodę. Wsypujemy mieloną paprykę oraz kucharek. Dusimy na małym ogniu do miękkości. Podajemy z ryżem lub ziemniakami.
Roladki z żółtym serem i papryką
Mięso myjemy i osuszamy. Następnie kroimy na grubsze plastry. Każdy płat mięsa dokładnie rozbijamy tłuczkiem.
Roladki z żółtym serem i papryką
Na rozbite mięso nakładamy po kawałku sera, papryki oraz cebuli. Oprószamy solą i pieprzem. Mięso zwijamy w roladki. Spinamy wykałaczkami.
Roladki z żółtym serem i papryką
Przygotowane roladki układamy w garnku. Obsmażamy na odrobinie oliwy.
Roladki z żółtym serem i papryką
Wlewamy wodę. Wsypujemy mieloną paprykę oraz kucharek. Dusimy na małym ogniu do miękkości. Podajemy z ryżem lub ziemniakami.