p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Indycze roladki nadziewane żółtym serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Roladki z indyka to alternatywa dla kotleta panierowanego

Indycze roladki nadziewane żółtym serem

Składniki:

Indycze roladki nadziewane żółtym serem

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Indycze roladki nadziewane żółtym serem
Piersi indyka kroimy w plastry, dokładnie rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem, na każdym płacie mięsa kładziemy podłużny pasek sera żółtego, zwijamy dokładnie. Każdą roladkę maczamy w rozbitych widelcem jajkach, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na głębokim tłuszczu. Po usmażeniu odsączamy na papierowym ręczniku. Z kg porcji wychodzi 8 rolad.