Sposób przygotowania:
Roladki ze schabu z bracówką i mozzarellą
Umyty schab osuszam i delikatnie rozbijam na cienkie płaty . Każdy płat przyprawiam, pieprzem, solą czosnkiem. Następnie smaruję żurawiną, wykładam plasterek lub dwa bracówki ( lub innej pieczeni) dodaję korniszona i mozzarellę i zwijam roladki.
Obsmażam na oleju z każdej strony, następnie podlewam gorącą wodą, dodaję resztę przypraw i duszę do miękkości ( około 30 min) Po tym czasie roladki wyciągam, z sosu wybieram łyżka cedzakową większe przyprawy a sos zagęszczam skrobią wymieszaną w niewielkiej ilości wody i śmietany .
Podaję od razu , roladki polane sosem doskonale smakują solo, lub w towarzystwie ziemniaków, kaszy czy klusek śląskich .
Obsmażam na oleju z każdej strony, następnie podlewam gorącą wodą, dodaję resztę przypraw i duszę do miękkości ( około 30 min) Po tym czasie roladki wyciągam, z sosu wybieram łyżka cedzakową większe przyprawy a sos zagęszczam skrobią wymieszaną w niewielkiej ilości wody i śmietany .
Podaję od razu , roladki polane sosem doskonale smakują solo, lub w towarzystwie ziemniaków, kaszy czy klusek śląskich .
gosiapiotrek23
zbysiowa
Dziękuję, życzę smacznego :)
edytaha
zbysiowa
Dziękuję , było smacznie :)
misia5
Też tak uważam:) Zostało coś jeszcze? :)
zbysiowa
Niestety nie :)
anemon
zbysiowa
Dziękuję ;)
mysza75
zbysiowa
Polecam Madziu, wyszło super :)