Roladki schabowe z sałatą, wędliną i żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Schab jako tradycyjny kotlet w panierce jest dobry, ale można go zastąpić na przykład takimi roladkami.

Roladki schabowe z sałatą, wędliną i żurawiną

Składniki:

Roladki schabowe z sałatą, wędliną i żurawiną

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z sałatą, wędliną i żurawiną

ETAP 1:

Roladki schabowe z sałatą, wędliną i żurawiną
Rozbite kotlety przyprawiamy z jednej strony

Plastry schabu rozbijamy na cienki kotlet, przyprawiamy solą, pieprzem i oregano.

ETAP 2:

Roladki schabowe z sałatą, wędliną i żurawiną
Na każdym kawałku kładziemy sałatę, wędlinę i żurawinę

Na każdym kotlecie układamy po trochu porwanej na drobne kawałki sałaty, po plasterku wędliny i po łyżeczce żurawiny.

ETAP 3:

Roladki schabowe z sałatą, wędliną i żurawiną
Roladki ciasno zwijamy, panierujemy i smażymy

Każdy zwijamy w ciasny rulon. Panierujemy w bułce tartej, roztrzepanym jajku i ponownie w bułce. Smażymy na złoty kolor z każdej strony.


Tagi:

mięso schab