Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki ze schabu Agatki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne roladki z warzywami, które mogę znaleźć się na każdym stole podczas uroczystości są smaczne i soczyste.

Roladki ze schabu Agatki

Składniki:

Roladki ze schabu Agatki

 

Sposób przygotowania:

Roladki ze schabu Agatki

ETAP 1:

Roladki ze schabu  Agatki

1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie.
3. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
4. Do cebuli dodajemy paprykę pokrojoną w paseczki.
5. Pod koniec prużenia łączymy z ugotowanym brokułem.
6. Na każdym kawałku mięsa układamy po połówce plasterka sera żółtego i po łyżce farszu z warzyw.

ETAP 2:

Roladki ze schabu  Agatki

7. Zwijamy w roladki i panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej.
8. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.

ETAP 3:

9. Roladki gotowe.
10. Smacznego.


Tagi:

danie mięso