iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 634]

Roladki ze schabu wieprzowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Eleganckie danie, smakuje wszystkim podane z surówkami. Możemy zawinąć w folię i trzymać w lodówce a potem podawać na kanapki.

Roladki ze schabu wieprzowego

Składniki:

Roladki ze schabu wieprzowego

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki ze schabu wieprzowego
Schab rozcinamy na jeden podłużny plaster lub dwa mniejsze. Paprykę słodką mieszamy z rozgniecionym czosnkiem, solą, pieprzem, olejem, nacieramy schab, wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Paprykę i pieczarki mielimy w maszynce do mięsa, solimy. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Każdy plaster schabu smarujemy farszem, posypujemy serem zwijamy w rulon spinamy wykałaczkami, pieczemy w naczyniu żaroodpornym 1 godzinę, podlewając wytworzonym sosem.

Tagi:

sery ser schab