czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Roladki ze świeżym ogórkiem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Roladki świetnie smakują z ziemniaczkami posypanymi koperkiem oraz z mizerią.

Roladki ze świeżym ogórkiem

Składniki:

Roladki ze świeżym ogórkiem

 

  • 1/2 kg filetu z kurczaka,
  • 3 ogórki gruntowe,
  • 5 plastrów żółtego sera,
  • olej,
  • sól, pieprz,
  • słodka papryka.

Sposób przygotowania:

Roladki ze świeżym ogórkiem
Mięso umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Każdy kawałek mięsa cienko rozbić, z obu stron oprószyć solą, pieprzem i papryką. Na każdym robitym plastrzemięsa ułożyć plasterek żółtego sera. Ogórki, umyć, obrać ze skórki, przepołowić w poprzek, usunąć gniazda nasienne, następnie pokroić w cienkie słupki. Na ser ułożyć kilka pasków ogórków, zrolować i spiąc wykałaczką. Ogórki mogą wystawać poza mięso. Smażyć na oleju, ze wszystkich stron na złoto. Osączyć na ręczniku papierowym.