Sposób przygotowania:
Roladki ziemniaczane z farszem mięsnym
► Placki: ziemniaki zetrzeć na małych oczkach tarki, nadmiar soku z ziemniaków odlać, następnie wbić jajko, dodać czosnek, cebulę, mąkę, śmietanę i przyprawić solą i pieprzem. Dobrze wymieszać.
► Farsz: Do miski z mielonym mięsem, dodać na maśle zeszkloną i wystudzoną cebulę, jajka, czosnek, śmietanę, posiekaną natkę i przyprawy. Dobrze wymieszać.
► Na dużej patelni na dobrze rozgrzanym oleju usmażyć duże placki na rumiano z obu stron. Usmażone placki wyłożyć na ręcznik papierowy i posmarować farszem mięsnym. Przy pomocy ręcznika zawinąć roladę.
► W wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym ułożyć roladki, posmarować ze crème fraîche i posypać żółtym serem. Następnie przykryć folią aluminiową i zapiekać w rozgrzanym piekarniku przez około 30 minut w 180C / Termoobieg /, po tym czasie zdjąć folię i zapiekać jeszcze 10 minut.
► Farsz: Do miski z mielonym mięsem, dodać na maśle zeszkloną i wystudzoną cebulę, jajka, czosnek, śmietanę, posiekaną natkę i przyprawy. Dobrze wymieszać.
► Na dużej patelni na dobrze rozgrzanym oleju usmażyć duże placki na rumiano z obu stron. Usmażone placki wyłożyć na ręcznik papierowy i posmarować farszem mięsnym. Przy pomocy ręcznika zawinąć roladę.
► W wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym ułożyć roladki, posmarować ze crème fraîche i posypać żółtym serem. Następnie przykryć folią aluminiową i zapiekać w rozgrzanym piekarniku przez około 30 minut w 180C / Termoobieg /, po tym czasie zdjąć folię i zapiekać jeszcze 10 minut.
redakcja
Zgobisz
Dziekuje, ciesze sie ze robia takie wrazenie