eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Rolady drobiowe Eli z marynowanym farszem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam rolady z udek kurczaka bez skóry i kości. Do farszu dodałam marynowane pieczarki, paprykę i korniszonki.

Rolady drobiowe Eli z marynowanym farszem

Składniki:

Rolady drobiowe Eli z marynowanym farszem

mięso

  • 6 dużych udek kurczaka bez skóry i kości

farsz

  • 200 g korniszonów
  • 200 g marynowanej papryki
  • 200 g marynowanych pieczarek
  • 200 g wędzonego boczku
  • 1 duża cebula
  • 2 duże łyżki majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

pozostałe składniki

przyprawy

  • 1 łyżka przyprawy do mięs
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Rolady drobiowe Eli z marynowanym farszem

przygotowanie farszu

Rolady drobiowe Eli z marynowanym farszem
Korniszonki pokroić w plasterki. Resztę pokroić w kostkę.

Korniszonki pokroić w grubsze plasterki. Boczek, cebulę, marynowane pieczarki i paprykę pokroić w kostkę.

przygotowanie farszu cd

Rolady drobiowe Eli z marynowanym farszem
Wszystkie składniki farszu włożyć do miski i wymieszać.

Składniki farszu włożyć do miski, dodać majonez, sól, pieprz i wymieszać.

przygotowanie mięsa

Rolady drobiowe Eli z marynowanym farszem
Opłukane i osuszone udka rozbić tłuczkiem do mięsa.

Udka opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i rozbić tłuczkiem do mięsa.

przygotowanie pozostałych składników

Rolady drobiowe Eli z marynowanym farszem

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i pokroić w plasterki. Przygotować szynkę i płaty mięsa.

przygotowanie rolad

Rolady drobiowe Eli z marynowanym farszem

Na płaty mięsa rozłożyć farsz.

przygotowanie rolad cd

Rolady drobiowe Eli z marynowanym farszem

Rolady ciasno zwinąć i obwiązać bawełnianymi nićmi.

przygotowanie rolad cd

Rolady drobiowe Eli z marynowanym farszem

W głębokiej patelni rozgrzać olej i obsmażyć rolady ze wszystkich stron.

przygotowanie rolad cd

Rolady drobiowe Eli z marynowanym farszem

Do rolad dodać cebulę, czosnek, pozostały farsz, przyprawę do mięs, słodką paprykę, pieprz i razem chwilę smażyć. Całość podlać wodą i dusić aż rolady będą miękkie. Gotowe rolady wyjąć i odwinąć z nici. Powstały sos zmiksować i podawać w sosjerce. Smacznego!

podawanie

Rolady drobiowe Eli z marynowanym farszem

Ja podałam rolady z młodymi ziemniakami, korniszonami, marynowanymi pieczarkami i papryką.

podawanie cd

Rolady drobiowe Eli z marynowanym farszem

Na drugi dzień podałam rolady z młodymi ziemniakami i mizerią.