Sposób przygotowania:
Rolady drobiowe Eli z marynowanym farszemprzygotowanie farszu

Korniszonki pokroić w grubsze plasterki. Boczek, cebulę, marynowane pieczarki i paprykę pokroić w kostkę.
przygotowanie farszu cd

Składniki farszu włożyć do miski, dodać majonez, sól, pieprz i wymieszać.
przygotowanie mięsa

Udka opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i rozbić tłuczkiem do mięsa.
przygotowanie pozostałych składników

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i pokroić w plasterki. Przygotować szynkę i płaty mięsa.
przygotowanie rolad

Na płaty mięsa rozłożyć farsz.
przygotowanie rolad cd

Rolady ciasno zwinąć i obwiązać bawełnianymi nićmi.
przygotowanie rolad cd

W głębokiej patelni rozgrzać olej i obsmażyć rolady ze wszystkich stron.
przygotowanie rolad cd

Do rolad dodać cebulę, czosnek, pozostały farsz, przyprawę do mięs, słodką paprykę, pieprz i razem chwilę smażyć. Całość podlać wodą i dusić aż rolady będą miękkie. Gotowe rolady wyjąć i odwinąć z nici. Powstały sos zmiksować i podawać w sosjerce. Smacznego!
podawanie

Ja podałam rolady z młodymi ziemniakami, korniszonami, marynowanymi pieczarkami i papryką.
podawanie cd

Na drugi dzień podałam rolady z młodymi ziemniakami i mizerią.