teresa o

teresa o

Starszy Kucharz
[Przepisów: 20]

Rolady drobiowe z serem topionym i porem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

połączenie ostrego pora i delikatnego serka z mięsem drobiowym daje niezwykłe doznania dla naszych kubków smakowych

Rolady drobiowe z serem topionym i porem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rolady drobiowe z serem topionym i porem

 

Sposób przygotowania:

Rolady drobiowe z serem topionym i porem
Filety rozbić i opr€szyć z każdej strony solą i pieprzem. Pora pokroić w krążki, ser podzielić na 4 porcje. Na każdy kawałek mięsa układać po kawałku sera i kilka plastrów pora. Zwijać dość ściśle, uważając na brzegi aby były dobrze ściśnięte. Roladki obtoczyć w rozmąconym jajku i następnie w bułce tartej i smażyć na rumiano na średnim ogniu z każdej strony. Całość smażyć około 15 minut tak aby mięso doszło w środku. Dla lepszego efektu podajemy przekrojone po skosie.
Rolady drobiowe z serem topionym i porem
mięso rozbij i opr€sz z każdej strony solą i pieprzem
Rolady drobiowe z serem topionym i porem
na każdy kawałek połóż porcję sera i po kilka krążków pora
Rolady drobiowe z serem topionym i porem
zwin dość szczelnie szczególnie uważając na brzegi
Rolady drobiowe z serem topionym i porem
panieruj i usmaż na rumiano z każdej strony