A-g-n-i-e-s-z-k-a

A-g-n-i-e-s-z-k-a

Starszy Kucharz
[Przepisów: 29]

Rolady drobiowe z szynką i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pomysł na obiad inny niż codzienny. Roladki są proste w wykonaniu a efekt robi wrażenie.

Rolady drobiowe z szynką i papryką

Składniki:

Rolady drobiowe z szynką i papryką

 

Sposób przygotowania:

Rolady drobiowe z szynką i papryką
Filety myjemy osuszamy, przekrawamy na połówki i rozbijamy. Paprykę kroimy w malutką kosteczkę i podsmażamy na oleju ok 5 min. Do szklanki wlewamy 3 łyżki gorącej wody, rozpuszczamy w niej kostkę rosołową i wgniatamy ząbek czosnku. Filety posypujemy solą i pieprzem, nakładamy plasterek szynki, posypujemy papryką, zawijamy i spinamy wykałaczką. Smażymy na oleju na małym ogniu ok. 30 min w trakcie polewamy wodą z kostką rosołową i czosnkiem.