Sposób przygotowania:
Rolady Eli z karkówki z dyniąprzygotowanie nadzienia

Obraną dynię i cebulę pokroić w słupki. Ogórki pokroić wzdłuż na 6 części. boczek wędzony pokroić w słupki
przygotowanie pozostałych składników

Dynię, ogórki kiszone i cebulę pokroić w kostkę. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę.
przygotowanie rolad.

Płaty mięsa rozbić tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem i posmarować musztardą.
przygotowanie rolad. cd

Na mięsie rozłożyć słupki dyni, ogórków, boczku i cebuli.
przygotowanie rolad.

Zwinąć ciasno rolady i obwiązać białą bawełnianą nicią.
przygotowanie rolad. cd

Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać olej i obsmażyć rolady ze wszystkich stron.
przygotowanie rolad. cd

Do rolad dodać pokrojoną dynię, ogórki, cebulę, czosnek i przyprawę. Całość chwilę przesmażyć.
przygotowanie rolad.cd

Rolady podlać wodą i dusić aż będą miękkie. Wyjąć rolady i lekko przestudzić. Odwinąć rolady z nici. Powstały sos zmiksować.
Smacznego!