piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Rolady mięsne

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne rolady na obiad dla całej rodziny

Rolady mięsne

Składniki:

Rolady mięsne

 

Sposób przygotowania:

Rolady mięsne
Fasolkę szparagową ugotować . Parówki przekroić wzdłuż na pół , a ogórki pokroić w paski . Schab oczyścić , a następnie pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem . Posypać obficie przyprawami . Na płatach schabu umieścić po plasterku sera i na każdym układać połówki parówek , paski ogórków kiszonych oraz fasolkę szparagową . Mięso zawijać w rulony . Na patyczki od szaszłyków wbijać po 3 sztuki roladek schabowych . Mięso umieścić w garnku , zalać wodą i gotować ok. 60 minut pod przykryciem . Pod koniec gotowania potrawę zaprawić mąką i jogurtem , dodać posiekaną natkę pietruszki .

Tagi:

sery ser schab